Wat is een brug die

Bruggenbouw

 

Een brug die alle soorten verkeer vervoert, wordt ook wel een vermaasde brug genoemd.

Bouw en onderhoud

Wanneer een brug een vaste structuur heeft, moet deze aan de rivierbedding worden bevestigd. Lange bruggen, met inbegrip van viaducten, hebben een geringe vrije hoogte boven de grond nodig of als zij water kruisen, waar de vrije hoogte tien voet bij de vloer en acht voet bij de voet moet zijn. De marge van de binnenruimte wordt gebruikt om de vereiste vierkante voet van de binnenruimte te berekenen. Evenzo kan voor een kruising een vrije ruimte nodig zijn van de extra ruimte die nodig is voor het in- en uitstappen van voetgangers. Bruggen zijn ook op het water gericht, dus moet er voorzichtig met de bodemvrijheid worden omgegaan om te voorkomen dat ze kapseizen.

Bij de bouw en het onderhoud van bruggen wordt gebruik gemaakt van alle soorten machines, van de uitrusting die nodig is om ze te bedienen, en van gereedschap. Bruggen op bruggen worden bediend met. . .

Stroom van vliegtuigen of stoommachines.

Elektromotoren (dieselmotor in Mississippi).

Stroomopwekking door voetlocomotieven vanaf bruggen.

Soms vergroten ingenieurs de lengte van een verkeersbrug om de werking en de mogelijkheden voor het verkeer te verbeteren. Dit wordt drievoudige overbrugging genoemd. Bij drievoudige overbrugging wordt het rechte deel aan de zuidzijde over een recht deel aan de noordzijde gebouwd, zonder laadbruggen.

Een brug moet zorgvuldig worden gebouwd, zodat de lagering goed op de bogen en bruggen kan worden geplaatst. Er moeten evenwichtige armen worden gebruikt om de brug recht te maken en trillingen te voorkomen. De hoogte van de brug wordt zo afgesteld dat de bocht omhoog komt, of perfect, uit het water. Het is gebruikelijk de brug op te heffen met beschikbare stationaire apparatuur, of met kracht, terwijl de bruggen in het water liggen, en ze vervolgens te laten zakken tot de nieuwe toestand tijdens verticale reparaties.

Ingenieurs maken niet alleen gebruik van machines, maar ook van installaties. Zo nodig worden bruggen geboomd om de wind te beheersen en de stabiliteit te handhaven. Gieken bestaan uit zeilen of kabels, en draden die aan de overspanning zijn gebonden om de positie ervan te verzekeren. Draaibare gieken zijn mechanische apparaten – zeilen of kabels – die onder een brug heen en weer zwaaien. Zij zorgen voor een verankering en voorkomen dat de brug volledig instort.

slopen

Wanneer bruggen worden gesloopt, gebeurt dat met de hand, met een kraan of met bouwmaterieel voor het verkeer. Dit zijn de gevaarlijkste methoden en kunnen verschrikkelijke civielrechtelijke of strafrechtelijke gevolgen hebben. Gewoonlijk worden rafelige brokken puin of stof, slechts grijs van kleur, beloond. Hopen, meestal ter vervanging van passagiers, zijn meestal leeg en zonder passagiers.

Lees meer:

Watermanagement

Hydroloog

  Een brug die alle soorten verkeer vervoert, wordt ook wel een vermaasde brug genoemd. Bouw en onderhoud Wanneer een brug een vaste structuur heeft, moet deze aan de rivierbedding worden bevestigd. Lange bruggen, met inbegrip van viaducten, hebben een geringe vrije hoogte boven de grond nodig of als zij water kruisen, waar de vrije…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.