De voordelen van massage

 

Massage producten

Laten we eerst beginnen met de definitie van massage. Het “International Journal of massage and human-computer interaction” stelt dat een professionele massage een “drukverhouding” is, waarbij “druk” noodzakelijkerwijs wordt uitgeoefend door een beoefenaar of therapeut “met het doel het wezen te manipuleren tot een veranderde toestand van functioneren en ontspanning”.

Het lichaam is volledig bedekt met een slijmvlies. Dit slijm wordt voortdurend vernieuwd tijdens onze dagelijkse activiteiten en het is wanneer het slijmvlies het meest viskeus is dat ons zenuwstelsel wordt geregeld. Het is in dit slijmvlies dat ons bloed doorstroomt en waarin onze zenuwen en bloedvaten zijn ondergebracht. Wanneer een massage wordt toegepast op het lichaam waarbij het slijmvlies overmatig wordt belast, dan zal het zenuwstelsel waarschijnlijk worden aangetast, omdat de spanningen op het slijmvlies niet gemakkelijk van de ene plaats naar de andere worden overgebracht. Dit kan verschillende gevolgen hebben voor het lichaam. Het kan bijvoorbeeld leiden tot pijn of ongemak in een gebied waar een zenuw of bloedtoevoer is.

Massages hebben onder meer tot doel pijn, angst, stress en ontspanning te verlichten en ons te helpen een beter evenwicht te vinden. Enkele van de technieken die worden gebruikt om deze doeleinden te bereiken zijn: beeldhouwen, shiatsu, reflexologie, aromatherapie, vitaminetherapie, counseling, reflexologie, naaldtherapie en vele andere therapieën.

Welke voordelen biedt massage? Massage kan verlichting bieden bij verschillende problemen zoals pijn, angst, stress, hoofdpijn, stijve gewrichten, spierspanning, enz. Veel mensen hebben vaak last van gespannen spieren in handen en voeten, en dit kan worden verlicht door massage. Het kan ook pijn in de handen en armen verlichten. Een goede massage kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het kan de bloeddruk en de hartslag ook verlagen.

Bovendien verbetert de druk die regelmatig op handen en voeten wordt uitgeoefend de bloedsomloop, waardoor er meer zuurstof naar het hart wordt vervoerd. Dit helpt om de druk op het hart te verminderen en het helpt om te voorkomen dat bepaalde ziekten het lichaam beschadigen.

Wist u dat het hart 30% van het lichaamsgewicht uitmaakt? En wist u ook dat een goede bloedsomloop een vitale rol speelt in het functioneren van het hart en goed is voor ongeveer 20% van de algehele gezondheid van het lichaam? Dit betekent dat een massage een enorme invloed kan hebben op uw algehele gezondheid.

Aan de andere kant helpt de stressverlichting die massage biedt om de hartslag te verminderen, waardoor de druk op het hart wordt verminderd. Dit helpt vervolgens het ontstaan van bloedklonters te voorkomen of het kan helpen de bloeddruk, de hartslag en de bloedsuikerspiegel in het lichaam te verlagen, waardoor de gevolgen van diabetes worden verminderd.

De voordelen van massage blijven gegarandeerd als je je er regelmatig aan overgeeft; patiënten met een beroerte, zuigelingen, hartpatiënten en mensen die aan kanker lijden, merken dat hun kwalen aanzienlijk verminderen.

Dus, als je wilt de immense voordelen van  massage gun ervaren, moet je regelmatig genieten van het. Echter, als je wilde de voordelen van massage te benutten, je moet genieten van het op een manier die past bij uw gezondheidstoestand en je moet ervoor zorgen dat u de juiste masseur en masseuse achter je hebt.

  Laten we eerst beginnen met de definitie van massage. Het “International Journal of massage and human-computer interaction” stelt dat een professionele massage een “drukverhouding” is, waarbij “druk” noodzakelijkerwijs wordt uitgeoefend door een beoefenaar of therapeut “met het doel het wezen te manipuleren tot een veranderde toestand van functioneren en ontspanning”. Het lichaam is volledig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.