Wat is een medisch assistent?

Medische pedicure

 

 

De medische pedicuren zorgen voor de eerste schoonmaak en het papierwerk tijdens de behandeling.

Een medisch codeur of een medisch assistent bereidt de handgrepen voor van alle apparatuur die tijdens een behandeling wordt gebruikt. Soms hanteren zij ook de instrumenten. Zij zijn verantwoordelijk voor het steriliseren van de pen, stethoscoop en naald, en ook voor het terugzetten en ordenen van de dienbladen en andere apparatuur tijdens een behandeling. Soms wassen ze de gebruikte apparatuur, en vervangen ze ook alles wat voor de behandeling in de afvoer is gevallen. De medisch assistenten moeten op de hoogte zijn van de precieze duur van een behandeling; als het bijvoorbeeld om een poliklinische behandeling gaat, moet deze na elke behandeling worden gereinigd en gedesinfecteerd, terwijl bij een ziekenhuisbehandeling de wegwerpbenodigdheden vóór het volgende gebruik moeten worden gesteriliseerd. Zij moeten ook de juiste werking van de apparatuur kennen, bijvoorbeeld dat de armsteun moet worden gesloten en de loopband op de grond moet worden geplaatst naarmate de behandeling vordert.

Ten slotte (en het belangrijkste) moet een medisch assistent de regels, voorschriften en procedures van het ziekenhuis kennen. Zij moet in staat zijn deze op te volgen voor de veiligheid van zowel de patiënt als de medische staf. Zij zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de voeding en moeten juiste informatie geven aan de patiënt en de medische staf. Bovendien moeten de medisch assistenten zich bewust zijn van het besmettelijke karakter van HIV/AIDS en de behandeling ervan.

De algemene opleiding bestaat uit twee delen:

– Het eerste deel is vrij elementair en kan door iedereen worden gevolgd. Het is belangrijk enige basiskennis op te doen over medische termen, hun functie, en enkele basis geruststellende zinnen zoals diabetici. Daarnaast moet u enkele algemene tips oppikken om gezond te blijven, bijvoorbeeld het diabetisch dieet en het dieet van goede bacteriën.

– Het tweede deel vereist dat de kandidaten een praktische kennis hebben van een aantal medische problemen. Belangrijker nog is dat u weet hoe u ongelukken tijdens een operatie kunt voorkomen, wat u moet doen in geval van een bloeding en verschillende bloedingsmethoden.

De gespecialiseerde opleiding bestaat uit twee delen:

– Stralingseffecten: In dit deel wordt uitgelegd dat blootstelling aan straling de reden is waarom de meeste medische scanners niet in staat zijn kankercellen op te sporen. Verder worden de verschillende vormen van behandeling voor verschillende soorten kanker en de behandelingen van bekkenkanker uitgelegd.

– Calorieën en voeding: Dit deel gaat over het begrijpen waarom calorieën niet hetzelfde zijn als massa, waarom een patiënt gewicht kan verliezen maar ongezond lijkt te zijn, en geeft overwegingen over het al dan niet bijdragen van voedsel aan uw gezondheid.

– Radiologie en echografie: Dit deel van de cursus behandelt zowel radiologie (beeldvormingstechniek) als echografie, en geeft een overzicht van de verschillende soorten scans. Verder bevat het aanwijzingen over de verschillende soorten sonogrammen, hoe echografieën worden uitgevoerd, voor- en nadelen van CT-scans en röntgenstralen.

 

lees meer:

    De medische pedicuren zorgen voor de eerste schoonmaak en het papierwerk tijdens de behandeling. Een medisch codeur of een medisch assistent bereidt de handgrepen voor van alle apparatuur die tijdens een behandeling wordt gebruikt. Soms hanteren zij ook de instrumenten. Zij zijn verantwoordelijk voor het steriliseren van de pen, stethoscoop en naald, en…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.