Mijn behandelingsregime voor acne, eczeem en rosacea: hoe ik van mijn huidproblemen afkwam

Gezichtsbehandeling Zaandam

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk minstens één huidprobleem. Of het nu acne, eczeem of rosacea is, de meesten van ons hebben van tijd tot tijd te maken met een huidprobleem. Maar deze problemen zijn zo veel meer dan een ongemak – ze kunnen je zelfbewust en ongemakkelijk laten voelen. Ze kunnen ook je leven ernstig verstoren. Je kunt je elke dag gefrustreerd voelen door je uiterlijk of activiteiten vermijden omdat je er zo uitziet. Daarom wenden veel mensen zich tot natuurlijke remedies zoals essentiële oliën voor hulp bij hun huidproblemen. Deze verschillende extracten bieden een verscheidenheid aan voordelen; van het helpen genezen van snijwonden en wonden en het verlichten van pijn, tot het bestrijden van bacteriën en het verminderen van de olieproductie in het lichaam. In dit artikel bekijken we hoe essentiële oliën je huid beïnvloeden, samen met een stap-voor-stap behandelingsregime voor puistjes, eczeem en rosacea met alleen natuurlijke remedies.

Wat is de oppervlakkige laag van de huid?

De opperhuid is de buitenste laag van de huid. Ze bevat keratinocyten, de cellen van de huid, die verantwoordelijk zijn voor de vernieuwing van de huid. Ze spelen ook een belangrijke rol in het immuunsysteem. De lederhuid ligt onder de opperhuid en bevat zenuwvezels en bloedvaten. Hier komt de kleur van uw huid vandaan: de lederhuid is lichter dan de opperhuid, wat resulteert in een huid met een lichtere tint.

De lederhuid bevat ook vetcellen, die talg produceren, de vette substantie die bacteriën aantrekt en de poriën verstopt. Dit creëert de perfecte omgeving voor acne en rosacea.

Hoe gebruik je essentiële oliën bij acne en eczeem?

De beste manier om essentiële oliën te gebruiken is onverdund. Dit betekent dat je de oliën moet mengen met een draagolie, zoals amandelolie of zoete amandelolie, voordat je ze op je huid aanbrengt. Als u de olie van de plant zelf gebruikt, profiteert u van alle voordelen die de oliën te bieden hebben. Een aantal oliën zijn bijzonder nuttig bij acne en eczeem, waaronder lavendel, tea tree, rozenhout, geranium, pepermunt en kaneel. Salon LOOKZ gebruikt deze oliën in hun gezichtsbehandeling in Zaandam.

Wanneer je deze oliën op je huid aanbrengt, probeer dan het gebied rond je ogen te vermijden, omdat zich daar je talgklieren bevinden. Je wilt ze niet per ongeluk irriteren, want dat kan leiden tot acne rond je gezicht. Breng de oliën in plaats daarvan aan op je rug, schouders of nek.

Zoals bij elke behandeling, moet je je huid laten wennen aan de essentiële oliën. Dit duurt meestal 2-3 weken. En als je huid verergert, moet je stoppen met het gebruik van de oliën, want die kunnen de oorzaak zijn.

Hoe gebruik je essentiële oliën bij rosacea?

Rosacea is een chronische inflammatoire huidaandoening. Het meest voorkomende type, bekend als matige tot ernstige rosacea, wordt getriggerd door een overmatige bloedtoevoer naar de gezichtshuid. Hierdoor raken de bloedvaten ontstoken, wat resulteert in roodheid en blozen.

Net als bij acne, moet je vermijden om essentiële oliën direct op je rosacea aan te brengen. Meng ze in plaats daarvan met een dragerolie zoals jojobaolie of meng ze met een favoriete geur zoals pepermunt.

Breng het mengsel 's morgens en 's avonds aan, en vermijd oogcontact met het mengsel, want dat kan irritatie veroorzaken. En als de rosacea bijzonder erg is, moet u naar een dermatoloog gaan.

Samenvatting.

Er zijn een aantal essentiële oliën die kunnen helpen bij uw huidproblemen, waaronder acne, eczeem en rosacea. Deze omvatten lavendel, tea tree, rozenhout, geranium, pepermunt en kaneel. Wanneer je etherische oliën aanbrengt, probeer dan het gebied rond je ogen te vermijden, omdat zich daar je talgklieren bevinden. Vermijd ook etherische oliën direct op de huid aan te brengen, omdat dit irritatie kan veroorzaken. Meng ze in plaats daarvan met een draagolie, zoals amandelolie, of meng ze met een favoriete geur, zoals pepermunt. 

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk minstens één huidprobleem. Of het nu acne, eczeem of rosacea is, de meesten van ons hebben van tijd tot tijd te maken met een huidprobleem. Maar deze problemen zijn zo veel meer dan een ongemak – ze kunnen je zelfbewust en ongemakkelijk laten voelen. Ze kunnen ook je…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.