Een nieuwe look in New York City

Cornrows Rotterdam

In New York City was er een populariteit voor de cornrow in de jaren 1970. Dit kwam omdat in die tijd de mode-industrie zich net begon te ontwikkelen en men niet wilde afwijken van de ‘normale’ look. Vandaar dat de cornrows werden geïntroduceerd in de mainstream Amerikaanse samenleving als een vorm van comfort en eenvoud.

Cornrows bieden in principe twee voordelen. Het eerste is dat het gemakkelijk te beheren en op zijn plaats te houden is. Ze groeien snel en hebben niet veel onderhoud of haarproducten nodig. Het tweede voordeel is dat ze de illusie wekken van een echte haarlijn, zodat het geheel er echt uitziet. Bovendien zijn ze ideaal voor mannen en vrouwen met dunner wordend haar of kaalheidsproblemen.

Cornrows hebben een succesvolle comeback gemaakt in de mode-industrie. Het beeld dat je krijgt als je een salon of kapperszaak binnenloopt, is echter gebaseerd op wat stylisten of kappers als mooi ervaren. Met andere woorden, wat stylisten of kappers van je haarkleur en -textuur vinden, bepaalt je ‘look’. In de meeste gevallen zien degenen die de klassieke haarstijl van het vlechten van het haar volgen er echt chique en elegant uit. Degenen die deze trend niet volgen, hebben de neiging er meer uit te zien als figuren uit de plaatselijke kapperszaak, met snor en bakkebaarden, of in sommige gevallen als punkrockers.

Klassieke kapsels laten je er niet noodzakelijk goed uitzien. In feite volgen de meeste mensen deze trend niet omdat het hun gelaatstrekken niet complimenteert. In de meeste gevallen hebben mensen die cornrows dragen het gevoel dat het een manier is om de vrijheid weer te geven die komt met het groeien van je eigen haar. Misschien voelen sommigen dat het ook een manier is om te ontsnappen aan de deprimerende gedachten die komen met het hebben van een bad hair day.

Er zijn mensen die hun vrijheid willen uitdrukken door een nieuwe look uit te proberen. Een nieuwe look kan zo creatief zijn als je zelf wilt. Als je al jaren de plain vanilla stijl hebt, probeer dan eens iets leuks en anders. Make-up, glitter, body paint, en andere gekke dingen kunnen allemaal worden geprobeerd om een unieke look te creëren.

Ook de oude vertrouwde cornrows maken een comeback. De verwachting is dat steeds meer mensen zullen willen proberen om leuk haar te hebben. Dit betekent niet dat je een ‘optioneel’ kapsel moet hebben. Iedereen wil ergens representatief voor zijn. Sommigen willen hun uniciteit tonen door een uniek kapsel te proberen.

individualiteit is een ding waar Amerikanen bijzonder trots op zijn. Er zijn talloze mensen die er alles aan doen om hun individualiteit naar voren te brengen. Helaas zijn er ook Amerikanen die er alles aan doen om hun individualiteit te verbergen.

Onthoud dat het OK is om te willen experimenteren met je haar. Experimenteren met een nieuwe look is een normale zaak. Probeer een stijl te ontwikkelen die een ander soort spanning opwekt. Maak je geen zorgen over wat anderen van je nieuwe look zullen vinden.

Over het algemeen is Amerika een geweldige plek om je kinderen op te voeden en te onderwijzen. We hebben zoveel geweldige opties als het op stijl aankomt. Je hoeft je kinderen niet bloot te stellen aan gevaarlijke injecties of chemicaliën. Het is geen schande om iets nieuws te willen proberen. Het is ook geen schande om je individualiteit te uiten via je kapsel.

 

lees meer:

In New York City was er een populariteit voor de cornrow in de jaren 1970. Dit kwam omdat in die tijd de mode-industrie zich net begon te ontwikkelen en men niet wilde afwijken van de ‘normale’ look. Vandaar dat de cornrows werden geïntroduceerd in de mainstream Amerikaanse samenleving als een vorm van comfort en eenvoud.…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.